De Baskuul waar we samen onderzoekend leren

Oudercafé

01-10-2018
Vanmorgen waren er twee ouders bij het Oudercafé. Ondanks de kleine opkomst, was het een goede bijeenkomst.

We hebben wederom gesproken over het fietsprobleem. Het zou fijn zijn als ouders hun fiets zo neerzetten dat er een pad blijft van de straat naar de poort.
Fietsen van ouders mogen ook even op het plein neergezet worden, bij het hek tussen het kleuterplein en het grote plein. 

Het speeltoestel van de kleuters is afgekeurd. Jos zal deze zo snel mogelijk verwijderen en afvoeren. Leerlingen mogen er niet meer op spelen. Het toestel is nu afgezet met rood-wit lint. Een commissie vanuit de oudervereniging is zich aan het oriënteren op een nieuw speeltoestel.

Het valt de ouders op dat de hygiëne niet optimaal is. Het lijkt of kinderen hier eerder, vaker en langer ziek zijn. We krijgen binnenkort een luchtkwaliteit meting om te bepalen of het leefklimaat in orde is. Verder hopen we in de aula en de gangen zo snel mogelijk marmoleum te krijgen. Met kerst zullen er geen echte bomen meer worden neergezet, maar zal er in iedere groep een kunstkerstboom komen. Voor kinderen en collega's hopen we dat dit helpt tegen de allergieën en gevoelige luchtwegen.
De leerkrachten zullen tevens de kasten wat vaker van de muren halen, zodat de pepernoten niet in juni nog onder de kasten vandaan komen. 

Ouders geven aan dat ze na schooltijd zien dat de leidsters van de BSO niet altijd goed te herkennen en te vinden zijn. Ik zal dit met de BSO bespreken. 

Komt u de volgende keer ook? Woensdag 14 november van 8.30 tot 9.00 uur in de aula.

Vriendelijke groeten,
Anita Huibers
Powered by BasisOnline